HAYATINIZDAKİ "OLUMSUZ" İNSANLAR - Karyo Hliso
Yusuf Begtas:

HAYATINIZDAKİ "OLUMSUZ" İNSANLAR

Yol / The Way (alıntıdır)
HAYATINIZDAKİ "OLUMSUZ" İNSANLAR

Hayatınızdaki "olumsuz" insanlar, siz böyle olduğunuz için böyledirler. Çoğu zaman onlar; içinizdeki eksik parçayı -görmeyi korkuyla reddettiğiniz parçayı-, size göstermek için hayatınıza girerler. Bu türden insanlarla ilişkiler, bazen acı üretiyor gibi görünse de aslında her durumda onlara teşekkür etmelisiniz. Zira onlar size, kendinizi hatırlatırlar ve engellerinizi aşmanıza vesile olurlar.

Hayatınızdaki "olumsuz" insanlar, size bir şey yapmıyorlar. Siz onların size bir şey yapmasına izin veriyorsunuz. Hatta daha derin bir seviyede, aslında yaptıkları şeyi siz talep ediyorsunuz. Uyanmanız için sizi dürten birileri ya da olsa olsa sizin gölgeleriniz onlar. Size, sizdeki karanlık bir parçadan - belki yalnız kalma, toplumun/ailenin başkalarının gözünde zavallı ya da kötü olma, belki gelecek kaygısı, belki de reddettiğiniz herhangi başka bir yanınızla yüzleşerek - özgürleşme fırsatı yaratıyorlar. 

İçinizde bir duruma ya da kişiye ilişkin olumsuz bir enerji var olduğu müddetçe, orada hâlâ alınacak bir ders var demektir. Aslında ilişkiler bitmez. Ya aynı ilişki enerjisi hayatınıza giren başka insanlar üzerinden akmaya devam eder ya da ilişkinin kendisi başka bir şeye dönüşür.

Bir ilişkide (ya da bir ilişkiden) özgürleşmek, birisiyle beraber olmakla ya da ayrılmakla ilgili değildir. Bir insanı terk edebilirsiniz, ondan uzaklaşabilirsiniz ya da ilişkiye farklı farklı yollarla son verebilirsiniz. Ama ilişkinizdeki o insanın temsil ettiği enerji orada durmaya devam eder ve bu enerji, direnç gösterdiğiniz (olumsuz addettiğiniz) bir enerji olarak size yapışıp kalır. 

Bir ilişkide (ya da bir ilişkiden) özgürleşmek, ancak ilişkinin sizin için anlamını idrak edip ilişki içinde olduğunuz kişiyi size hizmet ettiği için teşekkürle kalbinize alabildiğinizde mümkündür. Ancak o zaman ders tamamıyla alınmış demektir ve enerjiniz dönüşüp serbest kalır. Bu, o kişiyle helalleşmek ve o kişiden alacağınız dersten özgürleşmektir.

Sorunlu görünen bir ilişki içindeyken bu tarz bir özgürleşme zor görünür ama başka türlü bir özgürleşme de mümkün değildir. Tüm zorlayıcı ilişkiler, insanın kendi içinde sıkıştığı, yapışıp kaldığı ve yakasını bir türlü bırakmayan enerjilerden (aslında zihin hallerinden) özgürleşmesi içindir. 

En nihayetinde özgürlük, sizin hayatınızı kendi seçimlerinizle yaşadığınızı idrak etmenizde ve seçimlerinizin sorumluluğunu almanızdadır. Daha da iyisi özgürlük, tüm seçimlerin içinde var olan hayrı görebilmekte ve bir seçim olmaksızın kendiliğinde akan yaşamın muhteşemliğini sezebilmektedir.

Yol / The Way (alıntıdır)


 
Read more articles

Turkish Articles




Please Leave Your Thinking

Leave a Comment

You can also send us an email to karyohliso@gmail.com