Urfa Valisine Ziyaret - Karyo Hliso
Yusuf Begtas:

Urfa Valisine Ziyaret

Malfono Yusuf Beğtaş
Urfa Valisine Ziyaret

Urfa, bölgemizin efsunlu bir şehridir. Süryani literatüründe ‘‘Kalath Bethnahrin / Mezopotamya’nın Gelini’’ ismiyle bilinen bu şehir, kendimi bildim bileli beni cezp etmektedir. Toplumsal algılamanın ötesinde, çok farklı çağrışımlarla çevrelenmiş, tarihin katmanlarında adeta gezintiye çıkmış gibi oluyorum Urfa gibi önemli bir şehrin kültürel hazinelerini düşündüğümde ve yakından gördüğümde..

Değerli dostlarımızla birlikte dün yani 1 Nisan 2022 Cuma günü, Urfa Valisi Sayın Abdullah Erin’e bir nezaket ziyareti yaptık. Bu ziyaret vesilesiyle Sayın Valimize yeni yayınlanan ‘‘Süryani Mistisizmi’’ isimli kitabımı da takdim etme fırsatı buldum. 

Süryani kültürüne aşina olan sayın valimizle Urfa başta olmak üzere, Süryani kültürünün bölgedeki tarihsel özgül ağırlığını ilgilendiren alanlarda fikir alışverişinde bulunduk. Bu hoş ve verimli sohbetten tekrar anladım ki, her başarı, kendi içinde başka bir başarının anahtarını barındırır. Hayattaki her başarı, çaba, azim ve büyük emeğin doğal bir sonucudur. Bir atasözünün dediği gibi; ‘‘Geleceğin bütün çiçekleri bugünün tohumları içindedir.’’  

Görünen ve görünmeyen özgünlüklerin ve farklılıkların yüksek farkındalığıyla ve büyük tevazuuyla görevini ifa eden Sayın Valinin Urfalıların gönlünde taht kurmasının nedenleri de aslında burada yatmaktadır. Çünkü s amimi niyetle geleceğin yararı için yapılanlar, toplumsal huzura ve yaşama pozitif katkı sunmaktadır. Bu nedenle sorumluluk bilinciyle davranan samimi devlet yöneticilerinin ve özellikle valilerin başarısı toplumda takdir toplamaktadır. 

Çünkü rasyonel beyinler, insana "insan" olduğu için değer verir ve hizmet eder. Ancak sosyal bir düşünürün deyişine göre, "İnsanı insan yapan olaylar o kadar ciddi tecrübeler ve fırtınalardır ki, ya yolun sonundaki kapıyı bulursunuz ya da bu yol bir labirente dönüşür ve siz de o labirentte kaybolur, yok olursunuz. Elinizi tutup sizi kaldıracak sıcak bir temas ararsınız. Bazen çok yakınınızda olur göremezsiniz, bazen de o el sizi bulur ama siz onun kıymetini bilmezsiniz...!"

Hayatın akışı içinde çoğu kez, o yol da, o labirent de, o temas da, o el de, o anahtar da orada... Kendi içimizdedir. Bize düşen oraya girip bulmaktır. Bulduğumuzda kıymetini bilmek ve farkındalıkla hizmet etmek ve  geliştirmektir.

Yoğun çalışma mesaisi içinde bizi kabul ettiği için sayın valimizin nezaketine cani gönülden teşekkür ederim. Sağlık ve başarı dileklerimi sunarım.

Saygılarımla.

Malfono Yusuf Beğtaş

President of the Syriac Association of Language, Culture and Literature


 
Read more articles

Turkish Articles




Please Leave Your Thinking

Leave a Comment

You can also send us an email to karyohliso@gmail.com